Із 1 січня 2022 року в українських школах з'явилося нове меню для школярів. Проте не всім дітям подобаються незвичні страви.
Про причини цього та алгоритм дій для батьків у Facebook написав розробник нового харчування в українських школах, кулінар та ресторатор Євген Клопотенко.
Він нагадав, що згідно з новими правилами, у раціоні шкільного харчування має бути менше хліба, солі та цукру і більше овочів, фруктів та м'яса.
Батькам, чиї діти незадоволені шкільною їжею, він насамперед рекомендує перевірити, наскільки їдальня дотримується нових норм. Це можна зробити за посиланням. Якщо їжа не відповідає прописаним там тезам – це порушення.
Клопотенко наголосив, що якщо шкільні кухарі різко відмовилися від цукру та солі, то це також є порушенням, оскільки передбачено плавний перехід із поступовим їх скороченням.
Шеф-кухар також дав посилання на розроблені його командою страви, щоб батьки могли переконатися, що якщо у школі декларують, що готують за меню Євгена Клопотенка, їжа відповідала його рецептам.
При виявленні порушень, Клопотенко радить попросити роз'яснень у адміністрації школи. Якщо вирішити проблему не вдалося, слід звернутися до Держпродспоживслужби. Для подібних звернень створено спеціальний чат-бот у телеграмі: @derzhspozhivsluzhba_bot.