Багато господинь вже почали планувати меню на Великдень, який за григоріанським календарем відзначатимуть у неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже визначилися, що випікатимете паску за класичним рецептом відомої української кулінарки Дарії Цвек, візьміть собі на замітку варіанти закусок з яєць. theLime підібрав декілька оригінальних рецептів.
Яєчний салат у лаваші
Інгредієнти: яйця (6 шт.), майонез (3 ст. л.), гірчиця (2-3 ч. л.), паприка (1/4 ч. л.), сіль (1/4 ч. л.), чорний перець (за смаком), цибуля (2 ст. л.), зелена цибуля (1 ст. л.), лаваш (4 шт.), бекон (4 смужки), латук (250 г), огірок (1/ 2 шт.).
Приготування:
Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання. Потім чекаємо, доки вони охолонуть, нарізаємо їх середнім кубиком.
Цибулю та зелену цибулю промиваємо, дрібно ріжемо ножем. Огірки промиваємо і нарізаємо кружальцями.
Змішуємо майонез, гірчицю, паприку, сіль та перець. Додаємо туди ж зелену та ріпчасту цибулю, потім порізані яйця.
Розігріваємо сковороду і обсмажуємо бекон до хрусткої скоринки.
Загортаємо в лаваш яйця, бекон, огірок та латук.
Фото: pinterest.com
Яйця по-шотландськи
Інгредієнти: яйця (6 шт.), сухарі для панірування, чорний перець, фарш яловичий (500 г), гірчиця (1 ст. л.), часник (2 зубчики), сіль, борошно, зелень.
Приготування:
Яйця заздалегідь відварюємо вкруту та очищаємо.
Змішуємо фарш, часник, пропущений через прес, сіль, перець та гірчицю. Робимо із цієї маси кульки по 120-130 г.
Загортаємо яйця у ці кульки. Обвалюємо їх у борошні, обмочуємо у збитому яйці, а потім опускаємо в панірувальні сухарі.
Обсмажуємо кульки на сковороді приблизно 3 хвилини з кожного боку.
Викладаємо обсмажені кульки у форму, застелену фольгою. Випікаємо яйця 5 хвилин у духовці. Перед подачею також можна прикрасити зеленню.
Фото: pinterest.com
Ірландський салат
Інгредієнти: яйця (4 шт.), зелень (250 г), огірки (2 шт.), помідори чері (250 г), зелений горошок (200 г), цибуля (1 шт.), твердий сир (150 г), майонез (3-4 ст. л.), зелень, яблучний оцет (2 ст. л.), гірчиця (1 ст. л.), сіль, чорний перець.
Приготування:
Яйця заздалегідь відварюємо вкруту та очищаємо.
Всі овочі ретельно промиваємо, цибулю нарізаємо півкільцями, огірки та помідори – кружальцями, твердий сир – соломкою. Яйця розрізаємо на 6-8 частинок.
Для соусу змішуємо майонез, оцет, гірчицю, додаємо 2-3 ч. л. води.
Викладаємо зелень, овочі, сир та яйця в салатник, додаємо майонез та акуратно перемішуємо.
Фото: pinterest.com
- Раніше ми розповіли, які страви готують на Великдень та що прийнято святити у церкві.