У 63 школах вже розробили нове меню для наступного навчального року.
Про це повідомляє прес-служба міськради.
За словами директора Маріупольського центру професійного розвитку педагогів Ірини Святченко, в школах Маріуполя проводяться масштабні реконструкції. Ремонтують столові, встановлюють нове обладнання. У новому меню збільшено кількість овочів і гарячих страв, знижено вживання хліба. У продуктах практично відсутні шкідливі крохмаль і цукор.
Оновлене пробне меню вже представили в Мангуші. Учні школи №1 зможуть оцінити страви вже у вересні.
Кухарі готуватимуть запечену рибу з овочами під соусом бешамель, пиріг з сочевиці, як альтернативу пюре, курячі нагетси, капустяний салат і бутерброди з буряком. На десерт - гарбузова запіканка з родзинками, хрусткі круасани з моцарелою або тушкованими овочами. Незмінним залишається - узвар із сухофруктів.
Зустріч відбулася в рамках проєкту School Food Generation - "Введення санітарних норм якості харчових продуктів відповідно до положень НАССР з контролю безпеки продуктів харчування і поліпшення умов в їдальнях державних освітніх установ в Луганській і Донецькій областях".