В агротехнічному коледжі у селищі Немішаєве Київської області створили перший в Україні студентський виробничий кооператив AgroUniverse із виробництва сирів.
Про це повідомили у виданні Аgroday.com.ua.
Зазначається, що молоді аграрії навчаються не лише, як правильно варити сири, а й як заробляти гроші та реалізувати продукцію.
Кооператив зареєстрували у травні 2019-го.
Відомо, що досвід кооперативу в освітньому закладі запозичили у німецької школи Дойла, де функціонує дуальна форма навчання: наука та виробництво.
Які сири варять?
Відомо, що наразі студенти виготовляють чотири види сиру:
- із шафраном,
- із паприкою,
- з італійськими травами,
- «Любительский» сир.
У сири не додають консерванти, суто натуральні інгредієнти, що забезпечує високу якість товару.
?
У кооперативі студенти відстежують весь шлях виробництва сиру: від отримання молока на фермі до реалізації виробленої продукції.
Центр Дойла
Центр практичного навчання в сфері сільського господарства Дойла заснували 1926 року. Щороку заклад навчає близько 80 тисяч людей.
Це найбільший навчальний заклад даного типу в Німеччині.
Програми центру орієнтовані на професійну освіту і підвищення кваліфікації спеціалістів сільського господарства.
Головними складовими програм є семінари, орієнтовані на цільові групи і тренінг-модулі, наближені до виробничих умов.
Нагадаємо, переселенці з Криму виготовляють на Черкащині 20 видів крафтових сирів.