Цьогоріч розширять асортимент страв у меню добових наборів продуктів (т.зв. сухпайків) для військових, які перебувають у польових умовах.
Про це пише Ukrmilitary.com з посиланням на представницю Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України старшого лейтенанта Валентину Грубу.
За її словами, фахівці розглянуть новий асортимент готових до вживання перших і других страв та інших комплектувальних складових набору.
Наприклад, суп рисовий можуть змінити на суп-харчо, а асортимент джемів доповнять новими смаками.
Відомо, що сухий пайок, що використовують у районі проведення ООС, розроблений ще чотири роки тому. 2018-го покращили його раціони, що збільшило кількість других страв із 17-ти до 35-ти.
За інформацією, внесення до складу других страв, овочів сезонного врожаю: болгарського перцю, зеленого горошку, капусти тощо, дозволило урізноманітнити асортимент наборів.
За рахунок цього і збільшилася кількість раціонів – із семи до чотирнадцяти, постачання яких до ЗС України розподілене впродовж року.
Також зазначається, що раціони харчування повинні бути повноцінними й різноманітними, тому в управлінні переглянуть нормативно-технічну документацію на сухі пайки.
Наразі внесення змін до визначеного переліку наборів сухих продуктів не передбачається, адже доповнення новими комплектувальними складовими потребує додаткових фінансів.
Нагадаємо, із 2020 року всі підрозділи ЗСУ переходять на нову систему харчування.